Referat: Fjälkinge IF - Hjärsås/Värestorps IF

FOTBOLL, DIVISION 4 ÖSTRA
Fjälkinge–Hjärsås/Värestorp 0–3 (0–2)
Målen: 0–1 Emil Rydh (11), 0–2 Niclas Svensson (15), 0–3 Niclas Svensson (47)
Martin Michalskis och hans Hjärsås/Värestorp tog en fin derbyskalp borta mot Fjälkinge under fredagskvällen då man fullständigt fick hemmalaget ur balans med en tydlig matchplan och ett rakare spel som visade sig sårbart för spelande tränaren Robin Olssons mannar.
FOTBOLL/KRISTIANSTAD. Det var två lag med varierande resultat i inledningen på årets division 4, inklusive en 3–1-förlust vardera i ryggen från föregående matcher, som beträdde planen på den sedvanligt blåsiga idrottsplatsen i Fjälkinge inför vad som kom att bli en stor besvikelse för kvällens värdar.
– Det finns väldigt mycket som inte stämmer för oss idag och det är tungt nu men vi måste samla oss och börja jobba på nytt redan på måndag för att inte hamna för långt efter i tabellen, säger Robin Olsson.
Lagens angreppssätt gav i första halvlek en tydlig matchbild av att Fjälkinge ville bygga upp spelet metodiskt bakifrån medan Hjärsås/Värestorp verkligen pressade högt och var aggressiva i andrabollsspelet. Gästerna var därav tidigt nära att utnyttja framstressade misstag av försvar och målvakt vid för långsamma uppspel, men utdelningen lät inte vänta på sig speciellt länge ändå
– Jag vet inte riktigt varför men vi är klart inte på samma nivå jämfört med Hjärsås/Värestorp idag och vi har ingen lösning på deras sätt att angripa oss, säger en mycket besviken Fjälkingetränare i Robin Olsson.
0–1 kom på retur efter först en jätteräddning av Filip Nilsson i Fjälkinges mål, men sedan en påpasslig Emil Rydh som var framme och petade in bollen. Det andra målet var en tydlig spegling av matchbilden då ett lite rakare och mer direkt Hjärsås/Värestorp bröt linjer i hög fart och genom en djupledslöpande Sadik Halitaj längs vänsterkanten som hittade in till Niclas Svensson som gjorde mål genom att runda målvakten och enkelt rullade in bollen i öppet mål.
– Vi vet att de har bollskickliga backar som vill spela upp i mitten för att sedan kunna vända på spelet därifrån så därför pratade vi om att trycka upp och låsa dem tidigt så de inte fick börja spela som de ville, säger Hjärsås/Värestorps tränare Martin Michalski.
En straff direkt i början av andra halvlek punkterade föreställningen, åtminstone resultatmässigt, men trots tremålsunderläge spelade hemmalaget upp sig en del och skapade ett par fina lägen. Men det här var bortalagets kväll från det att domaren blåste igång matchen till att han satte pipan i munnen efter nittio minuter och Göingelaget visade såväl upp ett aggressivt försvarsspel som ett behärskat och resolut anfallsspel som absolut kan bära frukt denna säsong.
– Framförallt så är jag glad att vi klarar av att spela rakare och skära igenom motståndarens linjer så vi kan sätta offensiva spelare rättvända i spel tidigt, säger en glad Martin Michalskis.